به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، شهرام آدم نژاد مدیر کل حمل و نقل کالا ومسافر این سازمان با اعلام این خبر افزود: در پی عقد قرار داد بین سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با شرکت خودروساز داخلی و با هدف افزایش ایمنی سفر، رعایت استانداردهای زیست محیطی و افزایش سطح خدمات، این کار عملیاتی میشود.
وی افزود: این طرح در 5 مرحله اجرا می شود و مقرر است مرحله اول طرح نوسازی ناوگان باری کشور از 15 آذر سال جاری وارد مرحله اجرایی شود که طی آن، 3 هزار کامیون جدید مطالب استانداردهای جهانی جایگزین کامیون های فرسوده با عمر بالاتر از 40 سال و ظرفیت حمل ناخالص بالای 8 تن می شود.
آدم نژاد تصریح کرد: بر اساس قرار داد منعقد شده با کارخانه های خودروساز داخلی، مقرر شده است مالکان کامیونهای فرسوده مشمول طرح با اسقاط کامیون خود خودروی جدید با ظرفیت ناخالص بالای 17 تن با تسهیلات ویژه دریافت کنند و در صورتی که متقاضی دو دستگاه کامیون فرسوده مشمول طرح را اسقاط کند می تواند از تسهیلاتی بیش از دو برابر سقف تسهیلات اعطایی به سایر متقاضیان بهره مند شود. دراین طرح متقاضیان با تشخیص خود کامیونهای مورد نظر را انتخاب می کنند.
آدم نژاد با تشریح ویژگی های ناوگان جدید، اظهار داشت: کامیون های جدید با فناوری کارآمد، افزایش ایمنی سفر، رعایت استانداردهای زیست محیطی، کاهش مصرف سوخت، ارتقای سطح خدمات، کاهش زمان سفر و قابلیت مطابقت با سیستم های رایانه ای هدایت مسیر وکنترل ماهواره ای تاثیرزیادی بر بهره وری ناوگان باری کشور خواهند گذاشت.
وی تصریح کرد: به علت محدودیت های مالی سازمان، در طرح نوسازی ناوگان در مرحله اول کامیون های جدید جایگزین کامیون های فرسوده با عمر بالای 40 سال می شود اما درمراحل بعدی با توجه به کاهش میانگین سن ناوگان و همچنین تشویق مالکان خودروهای قدیمی ناوگان فرسوده با سن کمتر نیز درصورت تامین منابع مالی مورد نیاز نوسازی می شوند.
وی با توجه به هزینههای عظیم اجرای این پروژه خواستار مشارکت سایر ارگان های ذیربط در این امر شد و اظهار امیدواری کرد با اجرای موفقیت آمیز این طرح ها میانگین سن ناوگان باری کاهش و بهره وری این ناوگان در سال های آینده به طور چشمگیری افزایش یابد.
آدم نژاد ضرورت نوسازی ناوگان حمل و نقل کالا را یاد آور شد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود 90 درصد کالای کشور توسط بیش از 200 هزار دستگاه انواع کامیون حمل می شود که میزان قابل توجهی ازکامیونهای فعال بر اساس استانداردهای تعریف شده فرسوده محسوب می شود که فعالیت آنها به علت وجود مشکلات متعدد از جمله آلودگیهای زیست محیطی، مصرف سوخت بالا، آسیب به سطح رویه راهها به علت وزن سنگین، عدم توانایی تطابق با سیستم های رایانه ای هدایت مسیر وکنترل ماهواره ای و... توجه اقتصادی ندارد.
اجرای مرحله جدید نوسازی اثرات مطلوب تری بر افزایش کارآیی ناوگان و جابجایی کالا درکشور خواهد داشت.
نظر شما